ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ        ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

  Home ] Προσωπικό ] Εκπαίδευση ] Έρευνα ] Δημοσιεύσεις ] English Home Page

 

Βασίλειος Μακιός

Ομότιμος Καθηγητής

Εργαστήριο Ενσωματωμένων Επικοινωνιακών Συστημάτων

Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών

Πανεπιστήμιο Πατρών

26504 Πάτρα

Τηλ.: 2610 996486

E-mail: v.makios@ece.upatras.gr

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Βασίλειος Μακιός γεννήθηκε στην Καβάλα στις 31 Δεκεμβρίου 1938. ΄Ελαβε το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Πολυτεχνείο του Μονάχου της Δυτ. Γερμανίας το 1962 και το Ph.D (Dr. Ing.) από το Max Planck Institut fur Plasmaphysik Garching και το Πολυτεχνείο του Μονάχου το 1966. Από το 1962-67 ήταν Επιστημονικός Συνεργάτης στο Max Planck Institut fur Plasmaphysik στο Μόναχο. Δούλεψε ως Επίκουρος Καθηγητής από το 1967-70, Αναπληρωτής Καθηγητής από το 1970-73 και ως Καθηγητής από το 1973-77 στο Τμήμα Ηλεκτρονικών του Carleton University στην Ottawa, Canada, όπου ασχολήθηκε με διδασκαλία και έρευνα στα ακόλουθα πεδία: μικροκυματικές και οπτικές τηλεπικοινωνίες, τεχνολογία ραντάρ, ανάπτυξη laser CO2. Από το 1977 είναι Επίτιμος Καθηγητής στο Carleton University.

Tο 1975 εξελέγη Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Θεωρητικής Ηλεκτροτεχνίας του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου ασχολείται με τη διδασκαλία και την έρευνα στα εξής θέματα: μικροκύματα και οπτικές επικοινωνίες, δίκτυα επικοινωνιών, LAN, MAN, B-ISDN και ΑΤΜ Τεχνολογία, με έμφαση σε κατασκευαστικές εφαρμογές και κατασκευές πρωτοτύπων. Ασχολήθηκε επίσης με την έρευνα στα φωτοβολταϊκά συστήματα.

Έχει κάνει πάνω από 140 δημοσιεύσεις και κατέχει πολυάριθμα διπλώματα ευρεσιτεχνίας στις ανωτέρω περιοχές. Έχει συμμετάσχει στην οργάνωση επιτροπών της ΙΕΕΕ και Ευρωπαϊκών Συνεδρίων και ήταν ο Technical Program Chairman του 5ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για Φωτοβολταϊκά στην Αθήνα το 1983 και Co-Chairman στο EURINFO 1988 Συνέδριο της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης. Είναι κάτοχος του ασημένιου (1985) και χρυσού (1999) μεταλλίου της Γερμανικής Εταιρίας Ηλ. Μηχανικού (VDE). Είναι μέλος της ΙΕΕΕ, μέλος του Canadian Association of Physicists, του German Physical Society και του VDE, επαγγελματίας μηχανικός της Επαρχίας του Ontario και του Ελληνικού Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα

Δημοσιεύσεις

 


Home ] Προσωπικό ] Εκπαίδευση ] Έρευνα ] Δημοσιεύσεις ]