ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ        ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

  Home ] Προσωπικό ] Εκπαίδευση ] Έρευνα ] Δημοσιεύσεις ] English Home Page

 

Εργαστήριο Ενσωματωμένων Επικοινωνιακών Συστημάτων


Πρόγραμμα "FORMOBILE"

  

Το Εργαστήριο Ενσωματωμένων Επικοινωνιακών Συστημάτων συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό έργο H2020 FORMOBILE (From mobile phones to court – A complete FORensic investigation chain targeting MOBILE devices), με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών Mittweida. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος «Horizon 2020».

Το έργο ξεκίνησε τον Μάιο του 2019 και θα συνεχιστεί μέχρι τον Απρίλιο του 2022.

Οι κύριοι στόχοι του FORMOBILE είναι η ανάπτυξη λύσεων που επιτρέπουν την ανάκτηση και ανάλυση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, για την προστασία των πολιτών από το οργανωμένο έγκλημα. Με βάση τις απαιτήσεις που ορίζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, θα αναπτυχθεί ένα ευρωπαϊκό πρότυπο που θα ισχύει για τα κινητά τηλέφωνα. Καθώς το νέο πρότυπο και νέα εργαλεία αναπτύσσονται, θα πραγματοποιείται εκπαίδευση για τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ως μέρος του έργου, το Πανεπιστήμιο Πατρών, ως Task Leader του WP5.1, είναι υπεύθυνο για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη συστήματος προσομοίωσης και ανάλυσης δεδομένων για ημιαγωγικές μνήμες κινητών τηλεφώνων τεχνολογίας eMMC.

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στον ιστότοπο του έργου www.formobile-project.eu και στο profile του στο Twitter (FORMOBILE-Project (@Formobile2019) / Twitter).

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement nº 832800

 


Home ] Προσωπικό ] Εκπαίδευση ] Έρευνα ] Δημοσιεύσεις ]